Založ si blog

Ako som skoro VstupilNevstupil do KSČ.

Uff, a je to tu ! Moj prvy Blog.

V prvom rade chcem pozdravit vsetkych bloggerov a tak isto vsetkych ktori si najdu cas na citanie mojich napisanych myslienok a nazorov.

Samozrejme ze neocakavam potlesk a „klanacky“ :))

Sa uz pozname dost dlho (aspon vacsina na Diskusii).

Preco nadpis „Ako som skoro VstupilNevstupil do KSČ“ ?

Mozno preto ze sa chcem podelit zo svojimi zazitkami z doby ktora mozno dnes uz mladsej vacsine toho vela nepovie.

Takze ako to vlastne bolo ?

Po vystudovani SPS som si ako kazdy bezny stredoskolak uzival prazdniny.Az prisiel koniec prazdnin a bolo si treba najst zamestnaie.

Kedze to bola doba konexii tak som vyuzil vlastneho otca a ten mi nasiel pracu zavoznika v jednej strojarskej fabrike.

Pacilo nepacilo, musel som makat az do doby ked mi prisiel povolavaci rozkaz. A suup na vojnu do Brna.

Nebudem teraz popisovat moje socialisticke odhodlanie branit republiku ale jedno viem PREZIL SOM TO.

Prisla doba vitania v civile.Doba opijania a nadsenia z nadchadzajucej buducnosti.

A co „fčul“ ?

Tak som sa vratil do fabriky kde zacal moj pracovny zivot.

A tam ma prekvapili. Kedze pocas mojej vojenskej nepritomnosti nastali personalne zmeny bola mi ponuknuta funkcia zastupcu veduceho.

Povedal som si Uff.Budem macher pred kamaratmi a tak som to vzal.

Klasicke klise,pracoval som ako „fretka“ aby aj stari videli ze my mladi na to mame 🙂

Len potom nastala situacia o ktorej som nevedel. Moj sef, mimochodom kapitan CSA v zalohe vyhodeny  v 1968 z KSC, sa chystal do dochodku.

Co sa stalo? Jednoducha vec. Podnikovy vybor KSC zacal hladat nasledovnika.Neviem preco ale za „obet“ si vybrali mna.

Zavolali ma na podnikovu schodzu KSC.A tam to zacalo. Ze som vraj mlady,perspektivny a blablabla Ale vraj sa nezucastnujem spolocensko politickych akcii, nie som vraj v SZM atd.

Proste ludovo povedane mi povedali ak chces byt sefom tak musis byt v KSC,ZCSSP,ROH,SZM a v tych dalsich kluboch obstaroznych komunistov.

Takze naozaj sa stala vazna vec. Ja mlady socialisticky nedouk som mal dilemu.Budem sef ale budem aj komunista  a kamarati mi budu zavidiet ale aj sa mi budu za toho komunistu smiat.

Co teraz? Zvitazila KARIERA. Po dlhych bezsennych nociach som neodolal byt sefom partii 60 ludi.Ved budem King.

A potom nastala klasicka procedura tej doby vstup do KSC.

Prvym krokom ktory mal trvat vraj 2 roky bol tzv. „kandidat KSC“. Bolo treba vypisat prihlasku kde bol nutny podpis troch rucitelov ktory rucili ctou za moralny kredit kandidata.

Takze zacal kolotoc. Po mojej prvej schodzi SZM kde ma vsetci jednohlasne (ja som nepoznal ich a oni mna) odporucili za kandidata som mal prvy Level v suchu.

Avsak ostavali este dalsie dva ale to uz nebol taky problem. Cislo 2 bol moj vlastny otec, dlhodoby clen KSC a cislo 3. bol moj stryc ktory bol v strane len par rokov  a to tiez pre funkciu.

Fajn, mal som vsetko. Pred ocami mi preblyskovala moja buducnost.Vraj VELKY SEF.Budu mi vsetci zavidiet.

Ostavalo len zaniest prihlasku a uz som. Ked som prisiel k podnikovemu predsedovi strany tak zacal na mna familiarne zmurkat „Vitaj sudruh“ (chudak, to este nevedel co ho caka).

Ja som nevedel prehltnut hrcu v hrdle ale nakoniec som neodolal (moja vdaka patri mojmu sefovi, mojej manzelke a mojim kamaratom ktori ma vsetci odhovorili od hrania sa na blbeckov).

Sekretarka sudruha predsedu mi doniesla kavicku a on drziac v ruke pero aby si urobil fajku za dalsim blbcom  s usmevom cakal co mu poviem.

A so mna to vyslo, sudruh predseda som este mlady a politicky nevyzrety a necitim sa prinosom pre stranu.Mozno v buducnosti…..blablabla.

Skratim to aby som sa moc neprekecaval..znizili mi plat o 50%, vyhodili ma zo SZM,ZCSSP,ROH a nakoniec zrusili moju funkciu.Keby som povedal ze im za to dakujem, tak verim tomu

ze minimalne v nasom podniku by strana skolabovala.

Kde su Trampske osady?

30.07.2011

V dnesnom „rychliku“ udalosti a hry na cervenych a modrych prisla na mna nostalgia na „stare“ casy.Boli sme mladi a vacsina z nas skoncila skolu ked nas chytil tramping.V mojom regione je to 80 rocna tradicia a nie je cudo ze sme mali svoje „vzory“.A tak sme zacali vnimat co je Potlach a Slezina.Po niekolkorocnom „chodeni“ do hor sme sa rozhodli [...]

Prečo je „Pravda“ ticho. Kde sú Ústavou bijúci sa do pŕs ?

06.07.2011

Ústavný súd už 29.6. nenápadne zmenil svoje vlastné rozhodnutie o predbežnom opatrení o voľbe GP a zrušil ho.Na prekvapenie na druhej strane ihriska kde bolo najviac „búchačov do pŕs“ slovenskou ústavou ostalo kolosálne ticho.Dokonca ani „Pravda“ a ich komentátori „kameňujúci“ každý malilinký prešľap demokratických pravidiel sú [...]

Sloveni a Uhorsko

26.06.2011

Vačšinou keď sa na Slovensku povie Uhorsko,maďari,sloveni(slováci) a Svätý Štefan I. alebo Štefan Veľký, pred pokrstením Vajk, (po maďarsky I. István / Szent István király) (*979 (970/975/980?) – † 15. august 1038) vzbudí to zväčša u značnej časti Slovakov negatívne emócie, podporované smiešnou „kvázi“ 150 ročnou stranou a jej večne [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 8455x
Priemerná čítanosť článkov: 2114x

Autor blogu

Kategórie